Zeilcursus

Heb je al helemaal zin in zeilen? En ben je benieuwd hoe een weekcursus eruit ziet?
Lees verder op deze pagina!

Programma
Elke ochtend ontbijten we met elkaar en maken we ons lunchpakketje voor de middag klaar. Daarna gaan we het water op. We gaan er natuurlijk vanuit dat het overdag prachtig zeilweer is, zodat we goed kunnen oefenen en lekker kunnen varen. Naast het zeilen zorgen de instructeurs voor een wisselend middag- en avondprogramma. Minimaal één keer per week gaan we met de zeilboten op tocht. Dan gaan we naar een leuk Fries dorp om te lunchen en eventueel een souvenir te kopen voor de thuisblijvers. Overdag zeilen we tot een uur of vijf, daarna hebben we een uurtje vrij om te chillen op het sportveld of in het paviljoen. Rond etenstijd worden de borden en bestek ingedekt en gaan we aan tafel. Elke dag krijg je weer een heerlijke, gezonde maaltijd. Gezamenlijk ruimen we af, zodat we een leuke invulling kunnen geven aan de avond. Elke avond staan er andere activiteit op de planning die georganiseerd wordt door de instructeurs. Geen dag is hetzelfde!

Dagprogramma
8.00 uur opstaan
8.30 – 9.00 uur ontbijt
9.15 uur naar de boten
9.30 uur zeilen!
17.00 uur naar het paviljoen en de boten nachtklaar maken
18.15 uur avondmaaltijd
19.30 – 20.15 uur theorie
20.30 – 21.30 uur sport en spel
21.30 nog even lezen en daarna lekker slapen

Weekprogramma
Zondag
Je wordt samen met je ouders/verzorgers zondagmiddag verwacht op de zeilschool. De instructeurs helpen je met je bagage en het vinden van een leuke slaapplek. Dan beginnen we centraal met een welkomstpraatje en worden de instructeurs aan een ieder voorgesteld. Daarna is het tijd om afscheid te nemen want de week gaat nu echt starten! We beginnen met wat theorie over knopen en steken en een aantal kennismakingsspelletjes, zodat je iedereen snel leert kennen.

Maandag t/m donderdag
Op tijd gaan we uit de veren. Na het ontbijt en het maken van een lunchpakket gaan we het water op. Tijdens de instructie leer je op een speelse manier de theorie van het zeilen. Je bent de hele dag lekker aan het zeilen. Tussendoor doe je ook nog leuke spellen en drink je wat. Na deze drukke dag kom je rond 17:00 van het water. Dan krijg je even de tijd om te spelen, uit te rusten of gezellig te kletsen. Na het heerlijk avondeten gaan we gelijk door met het avondprogramma. Eerst wat thee en limonade, theorieles en daarna sport en spel. De instructeurs bedenken elke dag weer een creatief spel.

Vrijdag
Balen, het is alweer de laatste zeildag. Nog even je best doen om alles onder de knie te krijgen. Laat maar eens zien wat je deze week allemaal hebt geleerd. Na het speciale avondeten, dat je niet snel zal vergeten, is het tijd geworden om de bonte avond voor te bereiden. En de disco wordt ook niet vergeten vanavond! Natuurlijk gaan we ook wat later naar bed.

Zaterdag
Nadat we zijn opgestaan en hebben ontbeten, is het tijd om je tassen in te pakken. Daarna worden je ouders/verzorgers verwacht om je op te halen en gaan we centraal alle diploma’s en certificaten uitreiken. Natuurlijk staat de koffie en thee klaar zodat ze je verhalen en belevenissen rustig kunnen aanhoren. Dan is het tijd om afscheid te nemen van iedereen en voor volgend jaar weer af te spreken.

Klik voor meer info op een van de volgende links:
Zeilschool de Wylde Swan
Zeilschool Toolenburg (zonder overnachting)
Zeilschool ’t Garijp

HvdB